Pangasius má vynikající chuť a je v podstatě bez kostí. Jako řízek obalený ve strouhance a s bramborovým salátem, třeba na Štědrý den, everrr!
Jinak ryby moc nejím. Snesu tak maximálně sardinky. Kapr na Vánoce? Never more. Nesnáším tu "rybí" pachuť. Tradice ovšem velí rybu ke štědrovečernímu stolu mít. U nás to vyřešil právě pangasius.
Faktem je, že občas může dokonce i některý pangasius mít (slabou) rybí pachuť. To ho pak nechávám lidem, kterým to nevadí. Docela by mě zajímalo, čím to je. Deset balení bez pachuťi, pak jedno "s". Není to věkem dotyčné ryby? :-D
Související: Předochucený pangasius - never more
Schola pragensis
před 2 hodinami
2 komentáře:
Taky nemám ryby zrovna v lásce. Teda, mrtví ryby jako jídla, mimo to chci vystudovat oceánografii :D Kapra vyloženě nesnáším.
Ale lhala bych, kdybych říkala, že nejím ryby vůbec. Třeba takový zavináči jsou úúúžasná věc...
super článek! absolutně souhlasím s názorem na tuhle rybu...skoro jedinou, kterou jím. =)
Okomentovat