čtvrtek 30. října 2008

Sarkozy voodoo aneb blbá hračka

Francouzský soud rozhodnul (Novinky.cz), že píchat špendlíky do panenky s podobou a jménem Nicolase Sarkozyho je košer. Podle mě však tato hračka není svobodným vyjádřením politického názoru, ale navádí k nebezpečné akci, posiluje nenávist, pomstychtivost a nepřátelství vůči konkrétnímu žijícímu člověku. Píchání špendlíků do lidské figurky je vůbec pěkně hnuté, což teprve když se jedná o vrcholného politika, jehož všichni znají a který musí čelit vzrušeným pocitům milionů lidí.

Navíc je taková hračka nejen společensky nebezpečná, ale též hloupá: nerozvíjí žádné pozitivní schopnosti, má za cíl pouze ulevit lidové nenávisti, ale také ji posilovat... Jenomže v demokracii se o neoblíbených vládcích hlasuje, nebodají se do hlavičky.

Rovněž z hlediska feng-šuej (to zas bude mít někdo vánoce :-D) je tahle hračka prostě špatně! Vyzařuje negativní energii, působí tísnivým dojmem. Nechtěl bych mít takový předmět v bytě.

1 komentář:

Kdosi cosi řekl(a)...

Hele, pomalu s tim.. já nosím naušnice v podobě dvou radioaktivně oranžových voodoo panenek a propichuju je celkem často..