neděle 11. října 2009

Česko - Polsko 2:0

Včera večer na Letné česká reprezentace porazila tým Polska 2:0, ale přesto bohužel není důvod k radosti, protože Slovinci v paralelním zápase na Tehelném poli v Bratislavě zvítězili nad Slovenskem 2:0 a tím naše šance definitivně vyhasly.

Musím naše kluky pochválit. První poločas sice nebyl takový, jak by bylo záhodno, ale dlužno dodat, že taky dost pršelo a na trávníku to hodně klouzalo.Naši tlačili, snažili se útočit, akce však dopadaly bezzubě. Ve druhém poločase naštěstí došlo k radikálnímu obratu, když Papadopulose v útoku vystřídal Tomáš Necid, který opět potvrdil, že už je pro náš tým klíčovým hráčem, rozhodujícím zápasy. Byl to on, kdo dal první gól do sítě Poláků. Druhý gól později skóroval Plašil nádhernou hlavičkou.

Bohužel, postupová matematika je neúprosná a naše šance na MS v Africe 2010 už jsou v podstatě nulové. Rád bych našim fotbalistům i trenérovi Ivanu Haškovi a jeho týmu poděkoval, protože dokázali, že český fotbal vůbec není špatný. Těším se na zápas se Severním Irskem.

Žádné komentáře: