neděle 26. dubna 2009

Porazili jsme Dány

Je něco prohraného ve státě dánském, mohla by napsat plešatá labuť avonská, a já bych mu na to opáčil: Ano, je to včerejší utkání s českým týmem, které skončilo 5:0 pro naše hole.

Naše mužstvo se rozjíždělo proti papírově slabším Dánům pomaleji, ale postupně se zlepšovalo. Dánové od začátku vsadili na úpornou obranu (to nám mimo jiné o přestávkách názorně předvedla elektronická tužka) a na drobné fauly a faulíky, které přísní rozhodčí jim moc nepískali, zato nás posílali na trestnou lavici i za zlej pohled. Dánská taktika byla jasná: kouskovat hru, nedovolit našim rozvinutí nějaké souvislejší akce.

První gól šampionátu za české barvy vsítil Jaroslav Hlinka ve vlastním oslabení! Je pravda, že touš doputoval do klece i za určitého přispění Štěstěny, nicméně jsme si to zasloužili, protože gólu předcházela pěkně vymyšlená akce.

Zabetonovaná dánská obrana nedovolovala skórování při hře pět na pět, ale při přesilovkách, a to je podstatné, se našim opravdu dařilo, takže góly začaly postupně padat z podařených akcí.

Výborný mladý brankář Jakub Štěpánek uhájil čisté konto, puk z dánské hole si ani jednou nenašel cestu do naší svatyně. Klíčovým hráčem zápasu byl Jaromír Jágr, který jeden gól dal a na dva další přihrál, potřeba je ale pochválit celé mužstvo. Jakkoliv ještě potřebujeme dopilovat časovou koordinaci některých akcí, náš tým vstoupil do šampionátu velmi dobře a my se tak můžeme těšit na další napínavé okamžiky.

Zítra hrajeme s Nory (16:15) a ve středu s Finy (20:15). Zápasy lze sledovat na ČT2.

Žádné komentáře: