čtvrtek 16. dubna 2009

Hokejové MS 2009

Již brzy začne mistrovství světa v ledním hokeji 2009. Reprezentační trenér Vladimír Růžička je v nepříliš záviděníhodné pozici, protože mu hodně kvalitních hráčů z NHL odmítá. Odmítá jich tolik, že to skoro vypadá jako Mistrovství České republiky v hledání důvodů jak se elegantně vyhnout reprezentování rodné země na nejdůležitějším turnaji roku. Ten je nemocnej, tamten není ve formě, tuhle tamten onen zase nemůže hrát, protože mu nedorazila jeho magická výstroj, neasi. Jen nevěřícně koukám.

Dnes dojde k prvnímu křestu ohněm, protože naši hrají od 18:00 na Českých hokejových hrách v Liberci zápas se Švédskem (update: tak sláva, 2:1 pro naše barvy!). Doufám, že jim to tam bude padat a touš z našich holí se bude pravidelně třepetat ve švédské kleci! Hlavně by bylo skvělý, kdyby na MS ve Švýcarsku (začíná 24. dubna) opravdu bojovali jako lvi. Medailový výsledek není zase tak podstatný, protože někdy rozhoduje jen štěstí. Nejvíc mě mrzí, když není přítomen bojovnej duch, hlad po vítězství, když neodevzdají maximum. Přeju repre týmu, aby na MS udělal dobrej dojem a ukázal všem ostatním a celému světu, co je to sport.

P. S. A samozřejmě už se nemůžu dočkat elektronické tužky.

1 komentář:

kristyna řekl(a)...

v naší rodině převládá myšlenka, že pokud nebudou naší zemi reprezentovat "primadony" ze zámoří, bude náš tým alespoň za něco stát. a proč také nedat šanci mladým hokejistům? takže je to možná jen dobře a uvidíme pěkný hokej. já v to doufám a přeji hodně štěstí (i s tou tužkou). =)