sobota 27. června 2009

Povodně 2009

Bohužel, tento týden došlo k velmi vážné a vskutku tragické události: severní a část střední Moravy zasáhly bleskové povodně, způsobené četnými lokálními bouřkami. Stalo se v noci ze středy na čtvrtek a obraz zkázy odhalilo až čtvrteční svítání. Snad ani válka by nemohla poničit ty krásné vesnice a města více... A aby toho nebylo dost, v noci na dnešek došlo k novým záplavám.

Můj hluboký respekt mají všichni záchranáři, lékaři, hasiči, policisté, vojáci a dobrovolníci, kteří nyní pomáhají lidem zasaženým touto přírodní katastrofou. Můj veliký obdiv mají všichni, kdo svým hrdinským nasazením pomáhali zachránit své rodiny, příbuzné a sousedy. Leckdy to musely být zoufalé chvíle, kdy lidé doslova bojovali o život svých nejbližších. Během povodně se dokonce narodilo i miminko.

My ostatní můžeme poslat peníze, např. pomocí dárcovské SMS, každý kolik může. Každá taková smska je malým kouskem suché, pevné půdy, jiskřičkou naděje pro všechny ty, kdo během chvíle přišli o své domovy, o všechno. I tak to budou mít nesmírně těžké.

Žádné komentáře: