pondělí 29. června 2009

Ahmadínežád si potvrdil

Taak, a máme to zkontrolovaný. Íránským prezidentem potvrzen po přepočítání 10 % hlasů dosavadní prezident Mahmúd Ahmadínežád. Dneska to vyhlásili, naše huňaté listy byly u toho, takže vám přinášíme přepis celé tiskovky, brumky brum:

Ehm ehm, chrchly, chrchly, pánové a dámy, bratři a sestry, přátelé, kamarádi, hosté. Nyní vyhlásíme výsledky kontroly letošních prezidentských voleb, takže prosím o klid.

Nejdřív dovolte, abych vás seznámil s celým kontextem. V naší islámské republice se konaly před několika týdny celostátní prezidentské volby. Krátce po volbách byly vyhlášeny výsledky. Přesvědčivým vítězem se stal kandidát Ahmadínežád, který tady s námi sedí. Mahmúde, prosimtě stoupni si chvilku, ať si tě můžou vyfotit i ti vzadu.

Tak. Hned po vyhlášení výsledků voleb objevily se v ulicích Tehránu a dalších velkých měst naší země zcela marginální a směšné hloučky nespokojenců, kverulantů a dalších podvratných živlů. Tito protestující zpochybňovali výsledky voleb a vítězství tady pana inženýra, tvrdili, že volby byly zfalšované a požadovali anulaci voleb.

My, v naší neskonalé dobrotě a moudré laskavosti, jsme však rozhodli jinak, neboť jsme samozřejmě nemohli podlehnout volání těchto pohůnků západních ideodiverzních centrál, těchto proamerických šakalů v žoldu Sí a jej. A tak se rozhodlo o kontrolním přepočítání desetiny odevzdaných hlasů, čímž jsme vyrazili všem nepřátelům naší země jejich jedovatý dech z plic, protože s tímto přepočítáním nepočítali. Nejvyšší klérum země ustavilo pro tento účel desetičlennou Komisi pravdy, složenou z pěti kleriků, čtyř právníků a svačinářky, nad kterou ještě zavedlo jako supervizní orgán Radu jedenácti spravedlivých, kádrově dozorovanou padesátičlenným Sborem nejsvětějších osvícených.

Komise se dala do práce bezprostředně po svém založení. Komisaři pravdy počítali, sčítali, odečítali, násobili a dělili, přidávali i mazali, aby se dopočítali, s pomocí Alláha všeslitovného, jediného možného správného výsledku. Nakonec tedy dospěli k tomuto autoritativnímu zjištění: volby prezidenta proběhly legálně, hlasy zfalšovány nebyly a právoplatným vítězem voleb se stal ing. Ahmadínežád, dosavadní prezident naší země, se ziskem 60% hlasů. (pauzička) To je vše. Prosím, nyní máte možnost položit vaše otázky, na které vám rádi odpovíme.

Salam alejkum, Světlo Tehránu, Tárik Šáryk. Pane předsedo, takže můžeme spokojeně konstatovat, že k žádnému falšování nedošlo? Můžete uvést ještě nějaké další podrobnosti?

Správně. Žádné falšování, to je ta klíčová informace. Všechno je zkrátka v pořádku. Mohu vám k tomu samozřejmě podat celé vysvětlení. Už před volbami jsme se rozhodli, že náš kandidát, tady pan inženýr, drtivě zvítězí hned v prvním kole, abychom ušetřili za kolo druhé a protože stejně nikoho lepšího na tuto funkci nemáme. Procenta byla stanovena zhruba na 60%. No a jak jistě víte (dramatická pauza) ... ing. Ahmadínežád opravdu dostal 60 procent, takže k žádnému falšování jasně nedošlo, všechno proběhlo podle plánu, volby byly regulérní a jejich vítězem je tady pan inženýr. Mahmúde, chceš k tomu něco dodat? Máš slovo.

Děkuju ti, Alí. K výsledkům voleb mohu konstatovat asi tolik: vyhrál jsem, protože jsem byl nejlepší a naše země potřebuje právě v této obtížné době takové vedení, jaké má, a takového presidenta, jako jsem já. Mohu vám slíbit, že budu dál hájit národní zájmy naší islámské republiky ze všech sil. Budu pokračovat v útočné rétorice na adresu Izraele a ve štědrém dotování našeho venkova. A samozřejmě budeme dál provokovat velkého chlupatého satana za oceánem naším jadrným nukleárním programem. Alláh je s námi, bratři a sestry, naše svatá revoluce pokračuje!

Žádné komentáře: