pátek 8. května 2009

Švédsko - Česko 3:1

Bohužel, český tým prohrál včerejší čtvrtfinálový zápas se Švédskem a šampionát tím pro něj skončil. Palečková magie, k níž jsem tady ještě včera burcoval davy, bohužel nezabrala, a nebo mají ve Švédsku víc palečků k držení.

Je nutno upřesnit, že nešlo o žádný debakl, ale o víceméně vyrovnaný zápas, v němž hlavní faktor spočíval v tom, že Švédi, na rozdíl od našeho mužstva, dokázali gólově zužitkovat svoje přesilové hry. Bohužel, vyhrává ten, kdo dá víc gólů než soupeř, nemá tedy mnoho smyslu lamentovat nad ostudným výkonem pruhovaných, kteří opět pískali, jak se jim zrovna zamanulo (názorně nám to opět ukázala elektronická tužka). Byli jsme Švédům důstojným soupeřem, prohráli jsme, leč nepodlehli, ale jelikož neumíme dávat góly z přesilovek, nemáme nárok hrát o medaile.

Co říct k výkonu českého týmu na šampionátu závěrem: dokázali jsme porazit pouze slabší mužstva: "povinné" Dány a Nory, turnajem se protrápivší Slováky a jen hratelně nepříjemné Bělorusy. Skutečně dobrý tým jsme neporazili ani jednou: prohráli jsme jak s Finy, tak s Kanadou a nakonec i se Švédy. Náš herní projev nebyl špatný a mužstvo se mi stále zdá velmi slibné, nezbývá nám tedy než se naučit proměňovat výhody přesilové hry. Nad ničím dalším nemá smysl moc mudrovat. Tolik k letošnímu mistrovství světa v ledním hokeji ve Švýcarsku (na finále se přirozeně rád podívám).

Žádné komentáře: