středa 26. května 2010

Jsme mistři světa v ledním hokeji 2010

Bylo to finále s Ruskem, které skončilo 2:1 pro český tým. Hned první gól se zrodil po 20 sekundách hry (!), kdy Jaromír Jágr, jak jinak, ověšený čtyřmi Rusy, přihrál naprosto volnému Klepišovi, který, jak jinak, skóroval. Rusové pak dostali ještě jeden gól, od brusle Tomáše Rolinka, a jeden dali, a bylo.

Mám radost, že jsme mistři světa. Ze začátku turnaje to přitom vypadalo všelijak. Prohráli jsme s Nory, Švýcary... Jenže naši se pak zakousli a začali hrát úplně jinak, skutečně mistrovsky. A už to jelo. A už jsme začali všechny porážet. Kanadu, Švédy (ty dvakrát, no co), Lotyše, Finy. A bylo jasný, že patříme do boje o zlato.

Což nakonec taky máme. Tak a teď jsem zvědavec, jestli příště obhájíme, hm? Ovšem už s novým trenérem, Aloisem Hadamczikem.

2 komentáře:

Simča řekl(a)...

S Dánskem se jim prohrát nepodařilo... :-) (6-0 SVK) Ale pravda! Bratr na ně před turnajem vsadil, myslím si ale, že to bylo pouze z hecu. Nečekala jsem to... po semifinále taky mohl být konec - v tom je však hokej tak super! :-P Po pěti letech... zlato ve správných rukou. ;-)))

Medvídek řekl(a)...

Díky za opravu. :)