Dneska slyším poprvé o
chorobném strachu ze zeleniny -
lachanofóbii. Trpí jí například
jedna britská studentka. Podívá se na zeleninu a začne mít strach. To jí vážně nepřeju, protože já mňamku miluju, a
zelenina, včetně květáků (mňááááááám obalovaný) nebo kedluben (skvělé zelí) tvoří důležitou součást našeho rodinného stravování, stejně jako mrkvičky, cukety a další podobné dobrůtky. Zelenina je základ člověčí potravy. Takže lachanofobici to mají dost blbý. Z čeho takovej strach může pocházet?
3 komentáře:
Třeba neblahé zkušenosti z minulého života :) Jí třeba zavalil valník s mrkví, nebo tak něco :D No, každopadně to má chudák hodně nepříjemný, protože se zeleninou se člověk setkává asi velmi často. Uvařenou na talíři ji snese? :)
To v článku nepíšou. Taky mě napadlo, jestli by jí nemohli zeleninu podstrčit v nějakým maskování za něco jiného. :-) Ale ovoce jak patrno může, jablko sní.
Tenhle článek mě taky zarazil :)
Okomentovat